NEKAJ PREPROSTIH KORAKOV DO IZPOLNITEV ŽELJA

NEKAJ PREPROSTIH KORAKOV DO IZPOLNITEV ŽELJA

Vsi imamo želje. Vsaj kakšno. Včasih manjšo, včasih večjo. Na trenutke je to že  hrepenenje, morda celo sanjarjenje. Velikokrat se nam ne izpolnijo, ker ostanejo zgolj v naših glavah ali prelite na papir. Za dosego cilja želja ni dovolj. Je priprava na pot, saj prava odločitev še pride. Po izraženi želji, se je namreč treba nekam premakniti. Nekaj narediti v tej smeri. In kako do željenega?

Obstaja nekaj preprostih korakov kako sprožimo proces sprememb. Seveda bo marsikdo rekel, da je v teoriji vse lepo in prav, v praksi pa popolnoma drugače. Res je. Želja mora priti iz srca, iz duše. Samo tako vemo, da je to prav za nas. Dokler stvar žvečimo v glavi in na veliko analiziramo, se ne zgodi nič, razen tega, da nas um drži v status quo poziciji. Ne me narobe razumeti, analiza je čisto ok in to ne pomeni, da se zaletimo kot svinja v pomije, nič se ne zgodi iz danes na jutri, ampak brez muje se še čevelj ne obuje. Brez akcije, vesolje ne more vedeti ali ste resnično pripravljeni na novosti v vašem življenju.

Preidimo k bistvu. Po mojih osebnih izkušnjah in izkušnjah strank je najboljši proces takšen (ne pomeni, da bo vam odgovarjal takšen sistem):

1.Vse se začne z rad/a bi. To mora prerasti v želim si, kar se nadaljuje v hočem in naposled v odločen/a sem, da bom. To je proces tednov, mesecev ali celo let, desetletij.

2.Neham secirati in analizirati stvari, dogodkov, prihodnosti. V smislu, kaj bi bilo, če bi bilo. Tega si ne počnite. Bo to, kar mora biti.

3.Obvezno spustim kontrolo in se prepustim. Zaupam Univerzumu. Verjamem. Pošiljam priprošnje v kar/kogar verjamem. Lahko je to Bog, Marija, Jahve, Vesolje ali pa neka višja sila.

4.Živim načelo, če je namenjeno se bo zgodilo. To ne pomeni, da križem rok, čakam doma na kavču. Domov nihče ne bo hodil zvoniti.

5.Napišem točen seznam želja. Na primer, kakšno službo si želim ali o kakšni hiši sanjarim. Pazim na detajle. Recimo, želim si službo arhitekta, na Gorenjskem, s plačo 2000 evrov, delavnikom od do, terenskim delom itd. Za hišo napišem, naj ima v kuhinji otoček, v dnevni sobi kamin, tri spalnice, 1 hektar, … Pišem kot vizualiziram, torej hiša IMA, služba je takšna in takšna. Kot, da ta stvar že obstaja. Seznam zložim, nanj napišem datum in ga postavim v neko škatlico, piramido in pustim tam do nadaljnega.

Medtem, ko oprezate za znaki, namigi in usmeritvami, ne čakajte, ampak bodite kljub vsemu aktivni. Trudite se po svojih najboljših močeh za dosego cilja. Če iščete novo službo, dokažite sebi in »zgornjim«, da mislite resno in pobrskajte na internetu, povejte ljudem okoli vas, da ste na lovu na sanjsko službo itd. Spustiti kontrolo, ni isto kot obupati ali spustiti vajeti iz rok. S tem, ko prenehamo kontrolirati življenje, si v resnici šele dovolimo zaživeti in povabimo k sebi nove stvari. Spremembe bodo našle pot do vas, a samo, če jim boste to pustili.

Deli to objavo

Dodaj odgovor