V ODNOSU SE NIČ NE PREMAKNE

V ODNOSU SE NIČ NE PREMAKNE

Zakrnel in postaran odnos. Naveličana partnerja. Skupaj že več let. Živita eden mimo drugega. Izpuhteli so primarni skupni cilji. Skupnih prijateljev nimata. Oba deloholika. Ni časa za osnovanje družine. Ni časa za kvalitetno preživet čas v dvoje. Takšni mrtvi odnosi so del vsakdana. Ljudje se trudijo biti srečni in iščejo drobtinice lepih trenutkov ter se opirajo zgolj še na bilke. Morda so ti odnosi posledica naveličanosti, apatije in/ali razočaranja nad življenjem.

Zagotovo ste se tudi sami kdaj znašli v odnosu, za katerega bi lahko po prvih parih mesecih rekli, da je obsojen na propad, a ste, iz ne vem katerega razloga, kar vztrajali in vztrajali. Radi rečemo, da so to stran vržena leta. Ampak, a so res? Se res niste nič naučili v tem času? Zagotavljam vam, da ne bi bili danes tu, brez vseh teh izkušenj, naj so bilae še tako neumne in nepotrebne. Vse se zgodi z razlogom.

Ljudje imamo zanimiv mehanizem. Znamo vleči odnos kot elastiko. Napenjamo jo in napenjamo, a elastika bo slej kot prej počila. Podobno se dogaja v partnerstvu. Čakamo in čakamo. Morda se bo partner odločil namesto nas in nas zapustil ali še bolje, morda v tem času srečamo pravega/pravo in bo odločitev o razpadu zveze veliko lažja. Resnica se skriva v tem, da če nismo pripravljeni izstopiti iz stare in poškodovane veze, nismo niti pripravljeni vstopiti v novo.

Konec koncev se boste morali odločiti sami. Boste vztrajali v starih energijah, ki vam nič več ne dajejo, kvečjemu jemljejo ali se boste podali v sveže vode? Vedno pridemo na začetek. Stopiti za spremembami ali si jih samo želeti. Odločite se zase, za svojo srečo. Lahko boste izpadli egoistični in sebični, vendar, če vi niste srečni, vas tudi nihče drug ne bo mogel osrečiti.

Pojdite v lov za lastno srečo in verjemite mi, da ko boste našli ljubezen do sebe, vam pride na pot prava oseba.

Deli to objavo

Dodaj odgovor