SPREMEMBE ME PLAŠIJO.

SPREMEMBE ME PLAŠIJO.

Novi začetki so povezani s strahom, vznemirjenjem, dvomi, pričakovanji, padci in vzponi. Kup občutij zmešanih v smoothie. Včasih so nova vrata videti prav zastrašujoča in polasti se nas strah. Panika. Le kaj se skriva na drugi strani vrat?

Pot do suverene odločitve zna biti dolga in vijugasta. Vedno, ko odpremo ena vrata, se nam druga zaprejo. Nekaj umre, da lahko nekaj zraste. Vsako obdobje »smrti« prinaša novo rojstvo. Rojstvo idej in premikov. Pa vendar, zakaj je vedno tako težko stopiti na novo pot?

Spremembe nam prinašajo rast. Naše vibracije se spreminjajo. Rastemo osebnostno in duhovno. Da lahko občudujemo cvetlico v vsej svoji lepoti, ne smemo pozabiti iz česa je izšla. Seme smo posadili v zemljo, katero smo prej skrbno pripravili in pognojili. Seme smo pridno zalivali in skrbeli, da je dobilo dovolj sončne svetlobe. Vsak dan smo opazovali ali je že kaj zrastlo. V skrbeh smo bili ali nam bo uspelo. Končno! Nekaj je pognalo iz zemlje. Uspelo nam je. Ustvarili smo novo življenje, a za še večjo vidno spremembo smo morali biti potrpežljivi. Rast potrebuje čas in trajalo je, da je iznad robustnega stebla in ostrih trnov pokukal prelep cvet, ki se je bohotil pod soncem. Naše potovanje je kot vrtnica. Prelepa cvetlica, ki dokazuje, da lahko za seboj pusti težke preizkušnje in si dovoli uspeti in zaživeti.

Novi začetki so lahko robustni kot steblo vrtnice ali celo bodeči in nevarni kot njeni trni. Lahko pa so trni zgolj stopnice, ki nas vodijo do razsvetljenja. Odvisno od naše perspektive. Še tako huda bolečina, lahko prinese razcvet in novo upanje. Samo vztrajati je potrebno.

Skozi življenje se soočamo s številnimi vzponi in padci. Pomembno je zavedanje, da se za vsem uspehom in bliščem skriva trnova pot marsikoga od nas. Preden smo se razcveteli smo morali prehoditi vso pot do vrha, brez bližnjic, brez priročnikov. Plezali smo, vztrajali, se trudili, omahovali, obupali in začeli znova. Soočanje z mavrico občutij ni vedno najlažje, saj bi na trenutke najraje vse pustili in se vrnili nazaj od kjer smo prišli, a glej, zmogli smo. Uspelo nam je.

Spremembe so dobre. So zdrave in le tako lahko napredujemo na poti našega poslanstva. Soočimo se s strahom, dvomi in spustimo kontrolo. Življenje nas vedno pelje v pravo smer. Ko se prepustimo, stvari same tečejo.

Veselimo se torej novih dogodivščin. Pojdimo jim nasproti z upanjem in pogumom. Zmoremo!

 

Medij Urška Puš na facebooku: Medij Urška Puš

Članek je objavljen tudi na portalu Moia.in.

Deli to objavo

Dodaj odgovor