SIT SEM SLUŽBE IN MIZERNE PLAČE.

SIT SEM SLUŽBE IN MIZERNE PLAČE.

Pravijo, da je denar sveta vladar. Denar ni slaba energija. Prav nasprotno, dobra je, če znaš z njo prav ravnati. Imamo ga toliko, kolikor menimo, da si ga zaslužimo! Dejstvo! Z jamranjem, se nam finančna situacija ne bo izboljšala, ampak prej še poslabšala. V čem je trik?

Vzemimo za primer situacijo, ki je poznana vsakemu izmed nas. Hodimo v službo, ki nam ni najbolj pisana na kožo, plača je mizerna, okolje nič posebnega, sodelavci pa čudni. Za vprašati se je, kaj človek še dela v takšni službi, če je vse tako bedno. Ostajamo, ker je lažje jamrat, kot kaj ukrenit. Kdo pa mara spremembe?

Vesolje funkcionira po sistemu ponudba – povpraševanje. Vsakič, ko nergate, se jezite, preklinjate, si želite, zahtevate, pošljete v Univerzum »vlogo za spremembo«. Vesolje vedno odgovori s priložnostmi. Navadno slednjih ne vidimo in jih enostavno prezremo. V praksi bi to izgledalo recimo nekako takole. Situacija v službi se začne slabšati oziroma povedano drugače, našli boste vedno več faktorjev, ki vam niso po godu in ki vam gredo na živce. Že leta ste pripadni firmi, zaslužite si napredovanje, a dobi ga nek povzpetni mulec, ki je na firmo eno leto. Komaj, da pogoltnete cmok jeze. Bes stresete na vse okoli vas, samo ne vidite prave slike. Stvarstvo nas vedno usmerja po pravi poti. Morda je to vaša iztočnica, da končno dojamete, da niste na pravi poti. Morda ta služba ni za vas. Morda je zgolj odskočna deska za nekaj boljšega. Morda niste dobili povišice, ker vas čaka napredovanje. Poglejte situacijo iz drugega zornega kota.

Kako boste šli na drugo delavno mesto ali zamenjali službo, če se niste pripravljeni odreči staremu delavnemu mestu in/ali plači? Kako boste dobili povišico, če ste popolnoma nesamozavestni, nikoli se ne postavite zase in podzavestno ste še vedno prepričani, da niste dovolj dobri in da si napredovanja ne zaslužite? Naj vas ne zavede ego, ko vas pumpa, da bi že zdavnaj morali imeti 1500 evrov plače, saj ste le tako pametni in imate na tone izkušenj.

Resnično je tako preprosto. Vedno vas slišijo in vedno dobite odgovor. Pazite le, česa si želite. Želja po spremembah pomeni, da ne morete istočasno stati pred enimi vrati in iti skozi druga. Za nov začetek je potrebno nekaj pustiti za sabo. Konec je nov začetek. Strah vas je v tem trenutku in strah vas bo še naslednji mesec, leto, a sčasoma boste videli, da je vsaka stvar za nekaj dobra.

Deli to objavo

Dodaj odgovor