POT K SPREMEMBAM

POT K SPREMEMBAM

Z vami danes delim nekaj praktičnih nasvetov ali življenjskih modrosti, ki bi jih moral poznati prav vsak od nas, ki se podaja na pot sprememb. Vse se začne s preprostimi dejstvi:

-Nihče ni popoln,

-Kar svetujem drugim, v resnici mislim zase,

-Vem, da nič ne vem,

-Pomagam lahko samo tistemu, ki me prosi za pomoč,

-Spremenim lahko le sebe,

-Nihče ni kriv za to, kar se mi dogaja v življenju,

-Sem kreator svojega življenja.

Prva lekcija bo razlikovati med glavo in dušo. Kaj vam govori um in kaj šepeta duša. Ego vas bo prepričeval, da delate na sebi že leta, če ne desetletja, a sprememb in rezultatov ni in ni. Odgovor se skriva v vaši podzavesti. Podzavestno zavirate spremembe in jih dejansko nočete.  Ego se vedno poizkusi v širokem loku izogniti bolečini in reševanju težav. Um se oklepa starih, poznanih ljudi in situacij, zato se vrtite v začaranem krogu. Če ne pride do sprememb je vzrok v vas samih.

Druga lekcija je najti pravi recept za uspeh in spremembe. Ne ponavljajte za drugimi. To, kar delajo drugi, kar drugim pomaga, ni nujno vaša zgodba. Če ne boste poslušali in negovali svoje intuicije, se ne morete začeti duhovno razvijati, saj niti sami sebe ne slišite.

Tretja lekcija je pot v bolečino. Delo na sebi je namreč tesno povezano s predelovanjem vzorcev otroštva. Duhovno zrasti in se razvijati pomeni, da si dovolite začutiti bolečinska jedra, ki jih nosite v sebi. Predelovanje vzorcev je proces let, če ne desetletij. Celo življenje delamo in predelujemo.

Četrta lekcija, ki vas bo spremljala od začetka do konca je iskanje izgovorov.  Nehajte si govoriti, da ne zmorete, nimate časa, imate otroke, ste non stop v službi, … Življenje vas nikoli ne postavi v situacije, katerih ne bi znali ali zmogli rešiti.

Ni recepta, ki vam bo iz danes na jutri spremenil življenje, pozdravil telo, dal nov zagon poslu in prebudil strast v razmerju. Če hočete spremembe, potem se za to trudite in nehajte prelagati svojo življenjsko moč v roke drugih. To je vaša odgovornost.

 

Medij Urška Puš na facebooku: Medij Urška Puš

Članek je objavljen tudi na portalu Moia.in.

Deli to objavo

Dodaj odgovor