KAR OBSODIMO, IZGINE IZ NAŠEGA ŽIVLJENJA!

KAR OBSODIMO, IZGINE IZ NAŠEGA ŽIVLJENJA!

Negativno privablja negativno. Življenje v negativnih čustvih se skozi življenje le kopiči in, če se s tem ne soočimo, postanemo zagrenjene vaške tercialke, ki okolico opazujejo in posledično komentirajo iz varnega zavetja svojega doma.  Komentiramo, opravljamo, zaničujemo, ponižujemo, skratka, obsojamo. Suvereno podajamo mnenje, kljub temu, da osebo in njeno situacijo poznamo le bežno ali še to ne. Ljudje velikokrat »zrastemo«, ko »stopimo« na sočloveka.

Vse kar obsodimo, slej kot prej odide iz našega življenja. Iz negative ne more vzkliti nič pozitivnega. Če tako cele dneve širimo ljubosumje, nevošljivost in komentiramo vse povprek, ne moremo pričakovati, da bo naše življenje polno ljubezni, miru in denarja. Ujeti v past ega, krožimo med spodnjimi stavki:

1.Ne verjamem v brezpogojno ljubezen, a jo zahtevam!

2.Ne premorem sočutja do soljudi, a ga želim zase!

3.Ne spoštujem ljudi, a hočem spoštovanje!

4.Ne znam poslušati, a želim, da sem slišan/a!

5.Vedno kritiziram in obsojam, a ne prenesem kritike!

6.Ne privoščim ljudem sreče, a hočem biti srečen/srečna!

7.Ne privoščim ljudem denarnega obilja, a ga hočem imeti sam/a!

Največkrat se v ta strupen cikel ega ujamejo ljudje, ki niso pripravljeni ničesar spremeniti v življenju, a radi bi spremenili svet. Če želite biti del spremembe, začnite pri sebi. Ne ukvarjajte se z drugimi, ampak sami s seboj. In zapomnite si, vsakič, ko na nekoga pokažete s prstom, kažete sami nase.

Si želite ljubezni, sočutja, denarja? Namesto, da obsodite uspeh drugih, se raje vprašajte, zakaj ste vi še vedno na enem in istem mestu. Zakaj ne sledite svojim sanjam? Zakaj se preživljate iz meseca v mesec, namesto, da bi živeli v obilju? Denarno obilje vas bo našlo, ko ga boste privoščili tudi drugim. Ljubezen bo potrkala na vaša vrata, ko jo boste pripravljeni sprejeti z odprtimi rokami.

Spremembe so na poti, le odločiti se moraš za njih! Srečno!

Medij Urška Puš na facebooku: Medij Urška Puš

Članek je objavljen tudi na portalu Moia.in.

Deli to objavo

Dodaj odgovor