IŠČEM SLUŽBO, A SLUŽB NI!

IŠČEM SLUŽBO, A SLUŽB NI!

Dela je ogromno, samo videti ga je potrebno. Vse prevečkrat so nam določena dela pod častjo kot bi vsi doma gnezdili na milijonih. Ljudje zahtevajo delo, a delali bi le tiste službe, ki jim dišijo. Še enkrat, delo je povsod, čaka za vogalom. Če boste zgrabili priložnost je odvisno zgolj in izključno od vas. Zavzeto iskanje službo po internetu, obiskovanje vseh možnih spletnih strani in celo iskanje po straneh Zavoda za zaposlovanje. Kje se torej kolesje ustavi? Dragi moji, točno pri vas.

Vprašati se je potrebno ali res hočete službo ali vam bolj odgovarja situacija v kateri ste? Verjamem, da menite, da ta stavek nima smisla, ampak ga ima več kot bi si nemara mislili. V človeški naravi je namreč jamranje in igranje žrtve nekaj najlažjega. Če jamramo ne prevzamemo odgovornosti zase in za svoje življenje. Ergo, krivi so drugi. Drugi tako kreirajo vaše življenje in vi jim to pustite.

Včasih se je treba zgolj brcniti v rit in nekaj narediti, ne samo jamrati. Ste se kdaj vprašali, če ne bi bilo nemara dobro zamenjati strategijo iskanja službe ali da bi dejansko poslali kakšno prošnjo, ne samo gledali razpisana dela. Precejšnja je razlika med ogledovanjem in aktivnostjo. Ogledovanje simpatičnega moškega in hkrati razmišljanje ali ste mu všeč ali ne, nikakor ni isto kot, če bi pristopili do njega in ga povabili na kavo. Nekaj ukrenete, da vidite pri čem sploh ste. Če vas zavrne, greste naprej in se ne sekirate, sicer imate priložnost spoznati novo osebo, ki morda lahko nekoč postane kaj več kot le seksi neznanec.

Pri iskanju službe ni nič drugače. Čakati, da vam jo bo kdo ponudil je nesmiselno. Niti vam nihče ne bo prišel zvoniti na vrata. Ne računajte in ne pričakujte, da vam je kdo dolžan urediti karkoli preko vez. Četudi bi se to zgodilo, torej, da dobite razgovor preko vez in poznanstev, je še vedno od vas odvisno kako se boste odrezali na razgovoru in ali vas bodo vzeli v službo. Iskanje naj bo široko, saj si na tak način pustite priprta vrata za potencialno priložnost. Lahko, da boste začeli kot natakarica ali kot anketar, končate pa lahko v službi svojih sanj. Dajte si priložnost in ne vržite takoj puške v koruzo.

Naj vam neodgovarjanje na odposlane prošnje za delo ne vzame poguma in vztrajnosti. Vse to so testi Univerzuma. Vaša naloga je, da se ne kujate, ampak stopite v akcijo in nekaj naredite za svoje sanje. To, da ni služb je le dober izgovor. Dlje ga boste negovali, dlje boste vztrajali v začaranem ciklu iskanja, razočaranja, obupa, jeze in depresije. Če prosite, bodite pripravljeni sprejeti.

 

Medij Urška Puš na facebooku: Medij Urška Puš

Članek je objavljen tudi na portalu Moia.in.

Deli to objavo

Dodaj odgovor