DAR ALI BREME?

DAR ALI BREME?

Prav vsak od nas ima darove in sposobnosti. Nekateri jih odkrijemo prej, drugi kasneje, tretji nikoli. Gre za sprejetje raznovrstnih danosti, ki velikokrat niso v skladu z željami in zahtevami družbe. Prav zato lahko govorimo o dolgoletnem iskanju življenjskega poslanstva, saj nihče svojih sposobnosti ne sprejme iz danes na jutri.

K meni tedensko prihajajo nadarjeni ljude. Osebe, ki se že zavedajo svojih moči in tudi takšne, ki si še ne upajo priznati, da so na ta svet prišle s specifično nalogo. Po drugi strani dnevno videvam ljudi, ki bodo klonili pod pritiski družbe in v tem življenju ne bodo opravili in izkusili nalog, ki so si jih kot duše zadali. So tudi takšni, ki so preživeli družbeno gonjo ter stojijo močno in ponosno za svojimi darovi, znanji, izkušnjami in dosežki. Največ pa je morda prav takšnih, ki se zavedajo svojih darov, a bi raje že obstoječe zamenjali za kakšno drugačno »moč«. Žal, to ne gre. Izbrali ste si specifično sposobnost in samo vi imate moč, da iz daru naredite in iztisnete maksimalno. Samo vi ga lahko osmislite, negujete in z leti nadgrajujete. Nikar se ne primerjajte z ostalimi. Dve osebi nimata enakih sposobnosti. Interpretacija in uporaba danosti sta odvisni od nosilca.

Sposobnost, dar, vse se sliši tako prijetno, lepo in pozitivno, vendar roko na srce, vsaka sposobnost s seboj prinese veliko odgovornosti in je ogromnokrat obremenjujoča in stresna. Vsaka stvar potrebuje svoj čas. Tudi pri teh stvareh ni nič drugače. Ne želite si nečesa, za kar niste poklicani. Največ lahko iztržite iz darov, ki so vam bili položeni v zibko. S seboj ste jih prinesli z razlogom in najbolj boste uspešni takrat, ko jih boste sprejeli za svoje.

Vzemite si dovolj časa, zapisujte si kaj se vam dogaja. Vaše izkušnje so najbolj verodostojne. Samo tako boste začeli zaupati in verjeti vase. To, kar se vam dogaja je res in ni zgolj plod vaše glave. Znebite se strahu pred mnenji drugih. Prva lekcija je, da sprejmete sami sebe točno takšne kot ste in zapomnite si, vi kontrolirate vaše sposobnosti in ne obratno.  Če jih boste jemali kot odvečno težo, bodo to s časoma tudi postali. Raje vse »moči« uporabite v dobro vas in človeštva.

 

Medij Urška Puš na facebooku: Medij Urška Puš

Članek je objavljen tudi na portalu Moia.in.

Deli to objavo

Dodaj odgovor